Dia 31

22/3/2017

Today I found myself learning more Portuguese, had a presentation about Finland, Finnish education system and student culture. Also I found myself in Photography class watching students taking pictures and all of the sudden I was sitting on the floor modelling. Just going with the flow, you never know where you find yourself next. And that is kinda awesome.  And I hope I learn more about that attitude while I’m here. 

Voi portugali sentään. Jos viime viikolla luento oli pelkää puhetta, nyt hyppäsimme alkeisiin. Hyödytti lähinnä minua, esimerkiksi oli kiva että kävimme läpi aakkosten lausumista, epäsäännöllisiä verbejä ja numeroita. Toisaalta kyllä ne persoonapronomit täällä olisin  ensimmäisen kuukauden aikana oppinut vaikken Suomessa niitä olisi jo päntännyt, joten niiden läpikäyminen ja selvästi minua varten rakennettu kokonaisuus taas turhautti. Noh toivottavasti toiset opiskelijat saivat luennosta kuitenkin jotain irti. Ja nyt osaan tavata sukunimeni! Ei nimittäin ihan taivu brasilialaisten suuhun nämä suomalaiset sukunimet.

luentokahvia

Luennon jälkeen asunnolle syömään ja viimeistelemään Suomesta, Suomen koulutusjärjestelmästä ja opiskelijakulttuurista kertova lyhyt esitelmää kansainvälisen viestinnän kurssille. Olen ylpeä Suomen koulutusjärjestelmästä ja tasa-arvoisuudesta moneen muuhun maahan verrattuna. Silti jotenkin välillä mietin, että miten ilmaista sen, että korkeakoulutus on suomalaisille maksutonta ja meillä on opintotukijärjestelmä. Vähän oli epäuskoisia ilmeitä tässäkin poppoossa. Toisenlaisia epäuskoisia ilmeitä sain, kun tarjosin salmiakkia. Ei ollut hitti vieläkään.

Esitelmän jälkeen tauolla hain opettajan kanssa kahvit ja keskustelu ajautui toiseen suomalaiseen vaihtariin ja hänen sen iltaiseen valokuvauksen kurssiin. Seuraavaksi törmäsimme tämän valokuvauksen kurssin opettajaan, ja yhtäkkiä löysin itseni yliopiston studiolta katselemassa kun opiskelijat ottavat kuvia sekä myös itseni kuvattavana.

Tämä ehkä kuvaa aika hyvin tätä meininkiä täällä. En oikeastaan tiedä mistä tulen itseni löytämään, mutta se on kiehtovaa. Vähän jännää, mutta samalla aika todella hyvää treeniä sille Suomi-versiolleni itsestäni. Eli toivottavasti edes osa tästä “no miksipä ei”-fiiliksistä lentää samoilla lennoilla kanssani kotiin.

-E

Advertisements

8 thoughts on “Dia 31

 1. Que legal!

  Estou com inveja de você, quando você começa a aprender Português no Brasil.

  Missä päin olet Brasiliassa? Olen Suomessa ja opin Brasilian portugalin parilla talvikurssilla, opettajani oli Brasialialainen Lady kaupungista nimeltään São José dos Campos. Kurssiti pidettiin kerran viikossa. Kurssin loputtua aloin kirjoittaa blogiani myös portugaliksi.

  Näytä tämä postaus siellä, niiin kyllä ihmettelevät. Poroajokilpailu avoin jokaiselle!!!

  Competição de renas.

  Uma semana maravilhosa para vocês

  Like

  1. Moi! Olen täällä eteläisessä osassa, Rio Grande do Sulin osavaltiossa Novo Hamburgossa. Oma portugalin oppiminen etenee hitaasti, mutta toivottavasti ainakin saisin sellaisen pohjan, että jatkaisin kielen opettelua Suomeen palattuanikin.

   Kiitos blogivinkistä! Ja ihanaa viikkoa myös sinne!

   Liked by 1 person

  2. Brasialiasta saat oivan pohjan kielen oppimiselle ja oikean ääntämyksen. Valitettavasti Rio Grande do Sul on liian kaukana vierailla “a pequena Finlândia” Penodo lähellä Rio de Janairoa. Hyvää viikonloppua.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s