Dia 12

3/3/2017

Mulla on lento takaisin Suomeen 19.5. eli oleskeluni Brasiliassa ei vaadi viisumia, koska reissuni kestää 90 vuorokautta ja olen sen takia päässyt täällä joissakin asioissa helpomalla kuin pidempää maassa olevat vaihtarit. Täällä tarvitsee jonkun CPF-koodin moneen asiaan, esimerkiksi sim-kortin aktivoimiseen, mutta täysin en ole ymmärtänyt mikä se varsinaisesti on. Ehkä sekin selviää. Mutta joka tapauksessa, tänään vierailtiin aamulla kahdessa eri virastossa, jotta saimme hankittua kyseisen koodin. Passin ja paikallisen osoitteeni lisäksi  heille oleellinen tieto oli vanhempieni nimet. Kuulemma tämä tieto oli ollut myös viisumihakemuksessa tärkeässä roolissa ja kun viisumia ei ole, otin screenshotteja Väestörekisterikeskuksen sivuilta henkilötiedoistani. Hyvin riitti. Sori isi, en tiedä mihin sun nimi on nyt päätynyt.

I’ll be here in Brazil only 90 days, so I don’t need a visa. I still need some sort of number, called CPF, and today we got them!  I don’t know why they wanted to know my parents name, so day before I took random screenshots of my personal data with parents name included. Luckily the personnel in the office was okay with it. Sorry daddy, no idea in what database you are now.

Koin myös onnistumisen hetkiä kampuksella! Sain portugaliksi (elekieli tosin vahvasti edelleen mukana) tilattua välipalaa!

I ordered this snack in Portuguese (of course, lot of pointing things included still…) !

Välipala

Ostin myös kirjan. Ehkä tämä edesauttaa kielen opiskelua.

I bought a book. Maybe this helps me to learn the language.

Pikkuprinssi

Illalla tapasimme opiskelijoiden kanssa taas Campus 3:lla. Katon koristelut loivat aika kotoisan tunnelman!

Again at Campus 3 in the evening with other students. The decorations make me feel like home!

C3

xoxo,
E

2 thoughts on “Dia 12

Leave a comment